ĀZIJAS VALSTU PELMEŅI LATVIEŠU VIRTUVĒS.

2021-06-11

Viens no populārākajiem ēdieniem visā pasaulē, tikai mazliet citādākās variācijās, ir pelmenis. Latvijas pelmeņi tiek gatavoti pēc receptes, kas šeit ienākusi no Krievijas un Lietuvas. Savukārt Lietuvā nacionāla ēdiena statusu ir ieguvis cepelīns, kas ir pelmeņa radinieks, gatavots no kartupeļu mīklas. Starp citu, cepelīnveidīgi pelmeņi ir populāri arī Zviedrijā, kur tie nonākuši no Vācijas.



 Virzoties tālāk uz rietumiem, nedrīkst nepieminēt ravioli, kas ir pelmeņa un pildīta makarona hibrīds, savukārt, teju otrā zemeslodes pusē, Āzijas valstis pelmeņus dēvē par vontoniem un gyozām. Kas būtu domājis, ka visparastākajam pelmenim ir tik daudz radinieku, bet šoreiz nedaudz vairāk par Āzijas gyozu.

                                                                       Pasūti šeit - https://gyoza.guru/  

KĀ PAGATAVOT GARŠĪGAS GYOZAS?
Gyozas tiek pagatavotas ļoti vienmērīgi, galvenokārt dēļ to plānās mīklas kārtas. Domājams, ik vienam no mums ir sanācis pagatavot pusjēlus parastos pelmeņus par spīti tam, ka ārpuse tiem jau ir diezgan apcepta, savukārt iekšpuse pusjēla. Mīkla nedrīskt būt bieza, kā pīrāgiem, savādāk pelmeņi nepagatavosies vienmērīgi. Īpaši garšīgi ir tvaicēti pelmeņi, kas palīdz pildījumam palikt sulīgam. Daudziem būs pārsteigums tas, ka gyozas pelmeņus ir iespējams pagatavot arī mikroviļņu krāsnī un tas prasa mazāk kā desmit minūtes! Esat kādreiz mēģinājis grillēt pelmeni? Vasaras mēnešos grila ballītēs grillētas gyozas var kļūt par jaunāko favorītuzkodu. Arī grillēšanai nav nepieciešams daudz laika - uz iesmiem sasprausti, līdz istabas temperatūrai atkausēti gyozas pelmeņi, izcepas ~8 minūšu laikā.

KURAS MĒRCES VISLABĀK GARŠOS AR GYOZU PELMEŅIEM?
Teju katrā pārtikas veikalā varam atrast saldētas gyozas, kas tiek pārdotas vienā plauktā ar citām saldētām pārtikas precēm. Gyozas var pagatavot arī pašu spēkiem, tādēļ ērti ir izmantot veikalos nopērkamās gyozas mīklas plāksnes. Pildījumā ir iespējams likt visu, kas ienāk prātā - gaļu, zivis, garneles, dārzeņus, tofu, sēnes. Arī mērču izvēle ar ko kopā est gyozas ir fantastiski liela. Gyozas ar garnelēm lieliski garšos ar sojas vai ponzu mērci, kurai pievienotas dažādas piedevas - ķiploki, sezama sēklas, medus. Gyozas ar gaļu var pasniegt kopā ar mērcēm, kas gatavotas uz krējuma bāzes. Ja apceptas sēnes ar garšvielām, sīpoliem un ķiplokiem sasautēsiet un pievienosiet saldo krējumu, tad ir iespējams pagatavot lielisku sēņu mērci.

Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu