Konditorejas izstrādājumi katrai gaumei!

Tagad pie mums pārtikas piegādes tirgus popularitāte kļūst arvien lielāka. Kā arī neņemot vērā dažus ekonomikas lejupslīdes momentus, banketu un citu gatavo ēdienu piegādes tirgus ar katru gadu aug apmēram par piecpadsmit līdz divdesmit procentiem. Un saskaņā ar ekspertu viedokļiem šī tendence turpināsies, jo visiem vienmēr būs aktuāls jautājums, kur pasūtīt garšīgu kliņģeri.
Un nav svarīgi vai arī runa ir par restorānu vai arī vienīgi neliela konditoreja. Arī konditorejas Rīgā un citās pilsētās uzsāk nodrošināt tortes uz pasūtījumu, un palielinot to piedāvājumu klāstu, kur tiks likti klāt arī banketi. Tai skaitā arī neliela konditoreja piedāvā cilvēkiem ne tikai sagatavot uzkodas banketiem, bet arī būs sagatavota pilnīga banketu ēdienkarte, kā arī piedāvāta galda klāšana.
Pamatlietas, kam būtu jābūt ievērotām pirms pasūtīt torti
Ņemot vērā to, ka tortes uz pasūtījumu ir izgatavotas konkrētam klientam, lai nesajuktu pieejamās izvēlēs, izskatīsim gadījumu, ka konditorejas izstrādājumi pielāgoti pasākumam. Uz kāzām parasti vēlas sūtīt daudzstāvu torti un arī ar skaistiem rotājumiem. Tomēr konditorejas Rīgā iesaka izskaitīt ap divsimt gramu tortes uz cilvēku, tad jau var saprast, cik tad milzīgu vajag pasūtīt torti. Un vēl tortes dizains, vislabāk, ja ir pielāgots kāzas stilam. Kā laba ideja jau ir konditorejas izstrādājumi, kas ir ar dažnedāžādām garšām. Meklējot torti kolēģim, vislabāk būs tādas tortes uz pasūtījumu, kas ietver sevī lakoniskumu kā arī nebūs divdomīgs variants, to pašu var attiecināt uz tortes pildījumu. Savukārt, bērnam dzimšanas dienā protams labāk jau ir pasūtīt torti, kura tiešām ir spilgta vai rotāta ar multfilmu varoņiem. Taču vislabāk, lai paši konditorejas izstrādājumi bērnu svētkiem, nav pārak saldi, jo tad bērniem daudz gribēsies dzert un pārāk daudz saldumi nenāk par labu augošam organismam.
Uzkodas banketam un arī galda klāšana, kam tad pievērst uzmanību?
Mūsdienās banketi parasti ir diezgan ierasta lieta. Un vēl daudzas konditorejas Rīgā vai arī citviet Latvijas teritorijā var piedāvāt uzkodas banketam un pat tādu lietu, kā galdu klāšana izbraukumā. Bet pircējiem, laikā kad tiks apspriesta banketu ēdienkarte, ir jāpiedomā pie dažiem momentiem. Pati banketu ēdienkarte vai produktu uzskaitīšana tiek realizēta sekojoši. Uzkodas banketam, kas ir aukstas un, kur iekļaujas dārzeņi, sieri, dažādi kanape, izskaita apmēram līdz 400 gramiem uz viesi. Savukārt karstās uzkodas būs līdz 100 g uz cilvēku, bet salāti būs līdz 250 g uz cilvēku. Pamatēdiens, kas būs apvienots kopā ar piedevām, ir gaļa, kas paredzēta līdz 250g un piedevas 150g. Augļi vienam viesim tiek paredzētas tikai līdz 200g, savukārt konditorejas izstrādājumi vai torte - līdz 200g. Tādā veidā sanāk līdz 1500g uz cilvēku. Kad tiek rēķināta galdu klāšana cenas ziņā, skaita kopā kā produktus, gan arī pati galda klāšana.