KUR ATRAST GYOZAS PELMEŅUS?

2021-06-13

Ir tādi ēdieni, kas visā pasaulē ir zināmi kā nedaudz atšķirīgi, taču pamatdoma ir viena un tā pati. Būs grūti atrast kādu, kurš nav ēdis pelmeņus gan to klasiskajā izpratnē kā tos mēdz gatavot Latvijā, gan mazliet eksotiskākus, piemēram, ravioli vai gyoza pelmeņus. 



Lielākā atšķirība ir mīklā, kurā tiek likt pildījums un pagatavošanas veidā, jo, ja tradicionāli pelmeņi pie mums tiek cepti vai vārīti, tad gyoza pelmeņus visbiežāk tvaicē, taču, ir arī citi veidi kā tos pagatavot.

                                                                    Ienāc- https://gyoza.guru/es 

KAS IR GYOZU GARŠAS NOSLĒPUMS?
Gyozas tiek pagatavotas ļoti vienmērīgi, galvenokārt dēļ to plānās mīklas kārtas. Domājams, ik vienam no mums ir sanācis pagatavot pusjēlus parastos pelmeņus par spīti tam, ka ārpuse tiem jau ir diezgan apcepta, savukārt iekšpuse pusjēla. Arī parasto pelmeņu pagatavošanai ir svarīgs mīklas biezums, jo pelmeņus, atšķirībā no pīrāgiem, ko cep cepeškrāsnī, cep uz pannas pāris minūtes, attiecīgi mīklai ir jābūt plānākai. Piemēram, tvaicēšana nodrošina to ātru pagatavošanu un, pateicoties plānajai mīklai, tie tiek vienmērīgi pagatavoti ne tikai no ārpuses, bet arī pildījums ir sulīgs un baudāms. Gyoza pelmeņus var pagatavot arī mikroviļņu krāsnī, kas ir īpaši aktuāli vienmēr steidzīgajiem vai tiem, kuriem ir nepieciešams risinājums ātri pagatavotai maltītei. Gyozas var arī grillēt! Vasaras mēnešos grila ballītēs grillētas gyozas var kļūt par jaunāko favorītuzkodu. Arī grillēšanai nav nepieciešams daudz laika - uz iesmiem sasprausti, līdz istabas temperatūrai atkausēti gyozas pelmeņi, izcepas ~8 minūšu laikā.

GYOZAS PELMEŅU GARŠAS NIANSES VEIKALOS.
Āzijas gyoza pelmeņus var iegādāties ik vienā pārtikas veikalā. Ja vēlaties izmēģināt spēkus to pagatavošanā, tad, labi pameklējot, ir iespējams iegādāties arī speciālos mīklas apvalciņus. Pildījumā ir iespējams likt visu, kas ienāk prātā - gaļu, zivis, garneles, dārzeņus, tofu, sēnes. Arī mērču izvēle ar ko kopā est gyozas ir fantastiski liela. Gyozas ar garnelēm lieliski garšos ar sojas vai ponzu mērci, kurai pievienotas dažādas piedevas - ķiploki, sezama sēklas, medus. Gyozas ar gaļu būs lieliskas, ja izmantosiet mērcītes uz krējuma bāzes. Pimēram jau par klasiku kļuvusī ķiploku-zaļumu mērce, vai sēņu mērce, kuras pagatavošanā izmantots saldais krējums.

Izveido savu bezmaksas mājas lapu! This website was made with Webnode. Create your own for free today! Uzsākt darbu